Având extraordinare calități nutriționale și chiar curative, ovăzul câștigă pe zi ce trece o popularitate pe deplin meritată. Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat în substanțe nutritive, care nu ar trebui să lipsească din alimentația de zi cu zi.
Cel mai des, acesta este consumat sub formă fulgilor de ovăz, fiind o alegere inspirată dacă vrei să te bucuri de un mic dejun sățios și care să îți ofere energie pentru întreagă zi.
Ovăzul: proprietăți
Ovăzul este foarte bogat din punct de vedere nutrițional.
Astfel, acesta reprezintă o bună sursă de carbohidrați “buni”, complecși, conținând, de asemenea, cantități însemnate de proteine, grăsimi și fibre.
În plus, ovăzul conține minerale (mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc) și vitamine (B1, B5, B9). Ovăzul are un conținut nutritiv echilibrat prin conținutul sau foarte apropiat de proporțiile ideale dintre macronutrienti (70% carbohidrați, 15% proteine și 15% grăsimi), 100 de grame de produs având 389 de calorii.
În consecință, ovăzul este considerat a fi unul dintre alimentele cele mai dense în nutrienți, fiind, conform multor specialiști in nutriție, alegerea ideală pentru un mic dejun sănătos.
- Susțin sănătatea tractului digestiv – fulgii de ovăz sunt o sursă bogată de fibre, fiind recomandați în cură alimentară pentru ameliorarea simptomelor constipației.
- Scad riscul de apariție a astmului la copii – fulgii de ovăz pot fi introduși în etapă de diversificare la bebeluși, deoarece au rol protectiv și scad riscul de apariție a astmului
- Sunt sățioși – datorită conținutului de fibre beta-glucan, fulgii de ovăz cresc senzația de sățietate și întârzie procesul de digestie.
- Scad nivelul de colesterol – datorită fibrelor beta-glucan, ovăzul este eficient în reducerea nivelului de colesterol din sânge.
În abonamentele de slăbit AromaZen ovăzul este nelipsit!
Budincile de ovăz AromaZen, cu lapte de soia BIO, făcut chiar de noi, au un loc special în topul celor mai bune variante pentru Mic-Dejun.
Ovăzul conferă organismului energia de care acesta are nevoie pe tot parcursul zilei. Dupa cum am precizat la inceputul articolului, 70% din conținutul nutrițional al ovăzului este reprezentat din carbohidrați complecși, de foarte bună calitate, necesari organismului pentru hrănirea celulară.
Sursa: unicorn-naturals.ro