tofu

Specialități AromaZen cu Tofu

Specialități AromaZen cu Tofu

Multă vâlvă se produce în jurul acestui aliment magic! Aparținând Orientului Îndepărtat, în special China, Tofu sau 荳腐 – dòufu, înseamnă boabe fermentate. În compoziția sa există boabe de soia, apă și produse de coagulare iar metoda de producere este prin închegarea laptelui de soia și scurgerea sa ulterioară similară producerii brânzeturilor. Tofu este un aliment versatil, cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale, proteine şi enzime, cu beneficii asupra sănătăţii cât Zidul Chinezesc.

Tofu este consumat, în special, în bucătăria asiatică. Poate fi adăugat cu succes în salate, supe, frigărui, soteuri, paste, cereale, legume, pateuri, iar tofu moale poate fi adăugat și în prepararea smoothie-urilor. În bucătăria chineză, acesta este adesea servit în varianta prăjită, crocant la exterior și moale în interior alături de un sos la alegere. Mai este servit și fiert în supe, pentru că devine moale și pufos sau tăiat asemenea unui buzunar și umplut cu orez pentru sushi.

Este în mod natural fără gluten și are un conținut scăzut de calorii, nu conține colesterol și este o sursă excelentă de fier și calciu, mangan, seleniu şi fosfor, magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1. Este o sursă importantă de proteine, în special pentru vegani și vegetarieni deoarece asigură toți aminoacizii esențiali necesari în aceste tiputi de diete. Calciul și magneziul din soia (materia primă) pot ajuta la întărirea oaselor, la diminuarea simptomelor PMS, la reglarea glicemiei și la prevenirea migrenei. De asemenea, conține isoflavone, cum ar fi fitoestrogenii. Pe românește, izoflavonele pot ajuta la protejarea împotriva unor forme de cancer, a bolilor de inimă și a osteoporozei. Cu toate acestea, supraconsumarea poate prezenta și unele riscuri.

Beneficii ale consumul de tofu:

  1. Sursă genială de proteine ​​
  2. Ajută la scăderea colesterolului LDL „rău”
  3. Diminuează simptome ale menopauzei
  4. Îmbunătățește sănătatea pielei și a podoabei capilare

Vă invităm să comandați din rețele noastre cu acest aliment magic: Wrap cu tofu și avocado și Legume cu tofu tras la tigaie.

Sursă informații: www.romedic.ro

Leave a Comment

Shopping Cart