seminte chia

Sămânța mică de Chia doboară pofta mare de dulce

Sămânța mică de Chia doboară pofta mare de dulce

Protagonista articolului de astăzi este gustoasa budincă de Chia, pe care o aromăm cu dulceață dietetică AromaZen, cu ciocolată neagră sau o preparăm simplă, fără lactoză. Inspirați de istoria glorioasă a semințelor de Chia și încântați de proprietățile nutriționale, te invităm să deguști acest desert, pe care îl livrăm cu drag, acasă sau la birou!

Semințele de Chia (Salbia hispanica) fac parte din familia mentei (Lamiaceae). Ele își încep călătoria în jurul lumii, pornind din antica Americă Centrală. Acestea au forma ovală, sunt de culoare gri, cu pete negre și albe, având un diametru de aproximativ 1 milimetru. Semințele sunt hidrofile, absorbind până la de 12 ori greutatea lor în lichid.

Maiașii și aztecii erau clienți fideli ai consumului zilnic de astfel de semințe, chiar înainte de a porni la vânătoare sau războaie. De ce? Datorită proprietăților curative impresionante: acizi grași Omega 3, proteine, antioxidanți, calciu, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, vitaminele din complexul B. Chiar dacă, la acea vreme, nu existau dovezi prin analize atât de amănunțite, exista certitudinea unei stări de sănătate zdravănă, constantă.

În zilele noastre, plusăm buchetul sănătății cu o gamă impresionantă de flavonoide și polifenoli anti-oxidanți, inclusiv quercetin, kaempferol, acid clorogenic și acid cafeic. Un simplu exemplu ar fi cantitatea triplată de antioxidanți față de cea oferită de consumul afinelor.

Enumerarea generoasă de mai sus se împletește perfect cu dulceața dietetică marca AromaZen sau ciocolata neagră cu un conținut de 80,90 % cacao, ambele variante fiind ideale pentru micul-dejun sau gustările din timpul zilei.

Dulceața noastră este creată din fructe bio, proaspete, de sezon, culese din grădina AromaZen sau alese de la partenerii noștri de încredere. Ciocolata neagră este procurată tot din surse sigure, a cărei etichetă de ingrediente este meticulos cercetată și aprobată de nutriționiștii dieteticieni cu care colaborăm.

Beneficii esențiale ale consumului de budincă cu semințe Chia:

seminte chia

  • Protejează ficatul și îmbunătățește funcționarea acestuia;
  • Reduce coagularea sângelui, scade colesterolul și tensiunea arterială;
  • Elimină procesul de oxidare al celulelor din organism, de neutralizare a radicalilor liberi și luptă împotriva îmbătrânirii premature;
  • Asigură senzația de sațietate mai mult timp și te ajută să slăbești în mod sănătos.

Ce poate fi mai liniștitor decât un moment dulce?

  • Sentimentul că știi ceea ce mănânci și te bucuri cu fiecare linguriță de sănătate curată;
  • Certitudinea alegerii unui produs bio, gătit cu produse locale și atent alese;
  • Mulțumirea că decizi să îți diversifici meniul zilnic iar papilele tale gustative sunt satisfăcute;
  • Exemplul celor mai puternice triburi ale istoriei lumii ca fundament al unui obicei de consum înțelept, curativ și diversificat!

Vă invităm la sănătate!

Surse informații și imagini: www.romedic.ro, www.pixabay.com

Leave a Comment

Shopping Cart