igienei

Importanta igienei în bucătăria AromaZen

Incontestabil, lucrul cu alimentele înseamnă extrem de multă grijă în toate etapele de pregătire: alegerea alimentelor, depozitarea și implicit, prepararea propriu-zisă: curățare, spălare, decojire, alături de atenție maximă acordată ustensilelor de gătit și echipamentului pe care fiecare dintre noi îl poartă: halat, mănuși, încălțăminte specifică și bonetă pentru păr.

Siguranță și grija sunt două cuvinte-cheie atunci când vine vorba de igiena în bucătăria AromaZen. Suntem conștienți de faptul că cel mai mic contact al microorganismelor dăunătoare cu alimentele, se transferă asupra hranei. Fără griji, sunteți pe mâini bune, literalmente!

Printre regulile pe care le urmăm cu strictețe, enumerăm:

  1. Spălatul corespunzător al mâinilor cu apă și săpun înainte de a atinge alimentele și chiar în timpul preparării acestora;
  2. Spălarea și dezinfectarea tuturor ustensilelor și echipamentelor pe care le folosim la prepararea alimentelor;
  3. Protejarea bucătăriei și a alimentelor de insecte sau paraziți;
  4. Separarea alimentelor crude de cele preparate;
  5. Depozitarea alimentelor în recipiente diferite, în locuri și la temperaturi sfinte;

Un alt aspect esențial pentru a ne menține bucătăria curată este utilizarea sistemelor de ventilație adecvate, alături de aerisire periodică. În plus, copertinele de pe aragaz și conductele care le conduc sunt echipate cu filtre și sunt înlocuite în mod regulat.

De asemenea, ținem cont de importanța oricărui detaliu precum folosirea prosoapelor de unică folosință drept calea cea mai igienică de uscare a mâinilor. În ciuda tendințelor pentru mașinile sofisticate de uscare în ultimii ani, se pare că prosoapele tradiționale de unică folosință oferă un nivel de igienă de neegalat. Acest aspect este și rezultatul unui studiu recent realizat de microbiologul Keith Redway, în cadrul Universității Westminster, Londra. Acesta a analizat potențialul de contaminare microbiană din uscarea mâinilor și riscurile potențiale de răspândire a microbilor în aer, în special în cazul în care mâinile nu sunt spălate în mod corespunzător. Cercetarea a folosit patru metode diferite de uscare a mâinilor și trei modele diferite de testare pentru a compara diferențele dintre metodele de uscare și capacitatea lor de a răspândi microbii din mâinile utilizatorilor potențial la alte persoane. Câștigătoare sunt prosoapele de unică folosință! 🙂

Preocupările noastre legate de siguranța alimentară rămân ridicate, cu cea mai mare atenție concentrată asupra alimentelor fabricate și a celor utilizate în operațiunile de catering. Felurile noastre de mâncare sunt pregătite și ambalate corespunzător, de pe masa noastră și până pe a dvs.!

Sursă Informații: https://europeantissue.com/ , Sursă Imagini: www.pixabay.com

Leave a Comment

Shopping Cart