Program: L-V, 08:00 - 15:00 | Tel.: 0753 599 035

6 Secrete din spatele bucătăriei AromaZen

26 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

6 Secrete din spatele bucătăriei AromaZen

După cum bine știi, noi suntem adepții dietei franceze Montignac și dorim să îți dezvăluim câteva secrete prețioase despre arta de a mânca sănătos. De regulă, o dietă recomandată de nutriționiști este una personalizată dar astăzi îți prezentăm câteva sfaturi generale, pe care să le urmezi în dieta ta zilnică. Dorința de a slăbi trebuie împuternicită cu acțiunile de riguare, așadar pregățește-te spiritual să te ajuți cu fapte, nu doar gânduri! Pentru o dietă de slăbire personalizată, te invităm să ne contactezi și să devii unul din zecii de clienți abonați la dietele noastre full de slăbire și menținere a greutății.

Câteva priviri în spatele bucătăriei AromaZen:

  1. Diminuează cât mai mult consumul de făinoase și alimente grase, în special cele de origine animală: unt, smântână, brânză grasă, carne roșie. Ce să mai pomenim de îndulcitori, aditivi alimentari și conservanți, margarină, sosuri și produse din carne procesate, toate aceste trebuie excluse!
  2. Diminuează sau elimină băuturile îndulcite carbogazoase. Este crucial să înțelegi, pentru sănătatea ta, la fel ca la punctul 1, faptul că sunt extrem de dăunătoare pentru sănătate. Meditează câteva momente și încearcă să îți schimbi gândirea, este vorba de un gust artificial de care ți-e poftă și nu de sucul de portocale sau alte fructe. Alege o apă plată în loc de cola.
  3. Diminuează drastic zaharurile și carbohidrații simpli, foarte rafinați industrial. Om bun, aceștia au ca efect creșterea nivelului insulinei care favorizeaza creșterea țesuturilor adipoase ale organismului. Mănâncă câte două pătrățele de ciocolată neagră (recomandăm cea cu peste 80% cacao). Pune miere sau sirop de arțar în cafeaua de dimineață sau în ceas. Scoate zahărul alb din lista de cumpărături, la fel și prăjiturile sau biscuiții ale căror etichetă te poate alarma la rubrica zahăr.
  4. Înlocuiește pâinea albă cu cea integrală, graham, de secară sau neagră. Vei fi uimit de bogația de alternative delicioase și mult mai sănătoase!
  5. Înlocuiește prăjelile cu copturile, grătarele sau fierberea mâncării!
  6.  Alege alimente cu indice glicemic redus care țin de foame: leguminoase, fructe cu IG mic, fasole albă, fasole verde, spanac, linte. Mănâncă cât mai diversificat la capitolul legume și fructe și alege un prânz sau o cină cu legume și carne și niciodată nu mai combina cartofii sau orezul cu carnea!

Dieta cu Montignac

O idee principală a dietei Montignac este bazată pe modul cum se combină alimentele. Astfel, se combină alimentele din grupa A – carnea (fiartă sau la grătar), ouăle, peștele, brânza de vaci degresată, sau alte lactate, cu grupa B – legumele fără amidon. Niciodată nu se combină alimentele din grupa A cu cele din grupa C – cereale, cartofi, orez, paste, sau porumb. Alimentele din grupa B (legumele cu excepția cartofilor) se pot combina cu orice altceva.

Sperăm că acest articol vine în ajutorul tău și suntem nerăbdători să ascultăm păreri sau comentarii! Te invităm să te gândești profund asupra felului în care tratezi alimentația ta și a familei tale, suntem aici să te ajutăm să trăiești sănătos și să mănânci delicios!

Sursă informații: www.romedic.ro

AromaZen iti intareste imunitatea!

AromaZen îți întărește imunitatea!

26 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

AromaZen iti intareste imunitatea!

În prag de toamnă, organismul tău este supus mai multor schimbări de temperatură, mediu, fus orar și imunitatea are nevoie de o atenție extra din partea ta. Pentru acest lucru, îți venim în ajutor cu acele alimente-cheie prin care să te protejezi când frigul vâjâie la ușă. Printr-o alimentație bogată în proteine, vitamine și minerale, poți fi liniștit că vei avea o imunitate la 4 ace pregătită, fie acasă, la muncă sau pe stradă.

4 pasi de urmat

  1. Ajută-ți organismul să își păstreze temperatura corporală ideală și să își ia nutrienții esențiali prin consumul de ciorbițe și supe creme. Recomandăm zilnic să mănânci legume și leguminoase: morcov, praz, țelină, ceapă și usturoi.
  2. Oferă-ți o sursă inepuizabilă de antioxidanți, ajută-ți digestia și organismul în procesul de detoxifiere, cu ajutorul infuziile și ceaiurilor de plante. Diversifică aromele și încearcă diferite plante, sunt o alternativă recomandabilă care aduce beneficii considerabile asupra sănătății: lămâie, ghimbir, mentă, busuioc, codița-șoricelului, levănțică.
  3. Vitamina C este cea mai bună prietenă a organismului deoarece crește producţia de globule albe, cu rol de apărare a organismului împotriva infecţiilor, precum şi nivelul de interferon, anticorpi ce protejează împotriva infecţiilor şi bacteriilor. Surse excelente de vitamina C: lămâia, măceşele, cătina, ardeii iuţi, ardeii verzi, coacăzele, broccoli. Noi îți recomandăm să încerci o supă cremă cu broccoli delicioasă sau o porție de broccoli cu sos de soia și ghimbir ruptă din rai.
  4. Alimentele energizante îți ajută organismul să combată frigul, nu doar prin temperatura pe care o furnizează, ci și prin energie. În această categorie putem încadra glucidele cu absorbție lentă, cum ar fi legumele și orezul. Acestea oferă organismului energia necesară, alături de suficiente proteine, fibre și vitamine pentru a răzbi pe timpul unei zile friguroase.

Bonus: Zincul joacă un rol important în sistemul imunitar prin faptul că previne răceala, gripa şi alergiile. Pe lângă propietăţile antioxidante şi previnirea infecţiilor, are un rol deosebit în timpul febrei, când sistemul imunitar este suprasolicitat. Surse naturale pentru zinc sunt: germenii de grâu, seminţele de in, seminţele de dovleac, nucile.

Sperăm ca acest articol să îți fie de ajutor și să ai mai multă grijă de imunitatea ta, în timpul sezonului rece! Comandă acum un fel de mâncare genial și perfect pentru organismul tău, printr-un simplu click pe linkurile de mai sus sau te invităm să răsfoiești meniul AromaZen!

Sursă informații: www.romedic.ro

tofu

Specialități AromaZen cu Tofu

26 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

Specialități AromaZen cu Tofu

Multă vâlvă se produce în jurul acestui aliment magic! Aparținând Orientului Îndepărtat, în special China, Tofu sau 荳腐 – dòufu, înseamnă boabe fermentate. În compoziția sa există boabe de soia, apă și produse de coagulare iar metoda de producere este prin închegarea laptelui de soia și scurgerea sa ulterioară similară producerii brânzeturilor. Tofu este un aliment versatil, cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale, proteine şi enzime, cu beneficii asupra sănătăţii cât Zidul Chinezesc.

Tofu este consumat, în special, în bucătăria asiatică. Poate fi adăugat cu succes în salate, supe, frigărui, soteuri, paste, cereale, legume, pateuri, iar tofu moale poate fi adăugat și în prepararea smoothie-urilor. În bucătăria chineză, acesta este adesea servit în varianta prăjită, crocant la exterior și moale în interior alături de un sos la alegere. Mai este servit și fiert în supe, pentru că devine moale și pufos sau tăiat asemenea unui buzunar și umplut cu orez pentru sushi.

Este în mod natural fără gluten și are un conținut scăzut de calorii, nu conține colesterol și este o sursă excelentă de fier și calciu, mangan, seleniu şi fosfor, magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1. Este o sursă importantă de proteine, în special pentru vegani și vegetarieni deoarece asigură toți aminoacizii esențiali necesari în aceste tiputi de diete. Calciul și magneziul din soia (materia primă) pot ajuta la întărirea oaselor, la diminuarea simptomelor PMS, la reglarea glicemiei și la prevenirea migrenei. De asemenea, conține isoflavone, cum ar fi fitoestrogenii. Pe românește, izoflavonele pot ajuta la protejarea împotriva unor forme de cancer, a bolilor de inimă și a osteoporozei. Cu toate acestea, supraconsumarea poate prezenta și unele riscuri.

Beneficii ale consumul de tofu:

  1. Sursă genială de proteine ​​
  2. Ajută la scăderea colesterolului LDL „rău”
  3. Diminuează simptome ale menopauzei
  4. Îmbunătățește sănătatea pielei și a podoabei capilare

Vă invităm să comandați din rețele noastre cu acest aliment magic: Wrap cu tofu și avocado și Legume cu tofu tras la tigaie.

Sursă informații: www.romedic.ro

igienei

Importanta igienei în bucătăria AromaZen

26 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

Incontestabil, lucrul cu alimentele înseamnă extrem de multă grijă în toate etapele de pregătire: alegerea alimentelor, depozitarea și implicit, prepararea propriu-zisă: curățare, spălare, decojire, alături de atenție maximă acordată ustensilelor de gătit și echipamentului pe care fiecare dintre noi îl poartă: halat, mănuși, încălțăminte specifică și bonetă pentru păr.

Siguranță și grija sunt două cuvinte-cheie atunci când vine vorba de igiena în bucătăria AromaZen. Suntem conștienți de faptul că cel mai mic contact al microorganismelor dăunătoare cu alimentele, se transferă asupra hranei. Fără griji, sunteți pe mâini bune, literalmente!

Printre regulile pe care le urmăm cu strictețe, enumerăm:

  1. Spălatul corespunzător al mâinilor cu apă și săpun înainte de a atinge alimentele și chiar în timpul preparării acestora;
  2. Spălarea și dezinfectarea tuturor ustensilelor și echipamentelor pe care le folosim la prepararea alimentelor;
  3. Protejarea bucătăriei și a alimentelor de insecte sau paraziți;
  4. Separarea alimentelor crude de cele preparate;
  5. Depozitarea alimentelor în recipiente diferite, în locuri și la temperaturi sfinte;

Un alt aspect esențial pentru a ne menține bucătăria curată este utilizarea sistemelor de ventilație adecvate, alături de aerisire periodică. În plus, copertinele de pe aragaz și conductele care le conduc sunt echipate cu filtre și sunt înlocuite în mod regulat.

De asemenea, ținem cont de importanța oricărui detaliu precum folosirea prosoapelor de unică folosință drept calea cea mai igienică de uscare a mâinilor. În ciuda tendințelor pentru mașinile sofisticate de uscare în ultimii ani, se pare că prosoapele tradiționale de unică folosință oferă un nivel de igienă de neegalat. Acest aspect este și rezultatul unui studiu recent realizat de microbiologul Keith Redway, în cadrul Universității Westminster, Londra. Acesta a analizat potențialul de contaminare microbiană din uscarea mâinilor și riscurile potențiale de răspândire a microbilor în aer, în special în cazul în care mâinile nu sunt spălate în mod corespunzător. Cercetarea a folosit patru metode diferite de uscare a mâinilor și trei modele diferite de testare pentru a compara diferențele dintre metodele de uscare și capacitatea lor de a răspândi microbii din mâinile utilizatorilor potențial la alte persoane. Câștigătoare sunt prosoapele de unică folosință! 🙂

Preocupările noastre legate de siguranța alimentară rămân ridicate, cu cea mai mare atenție concentrată asupra alimentelor fabricate și a celor utilizate în operațiunile de catering. Felurile noastre de mâncare sunt pregătite și ambalate corespunzător, de pe masa noastră și până pe a dvs.!

Sursă Informații: https://europeantissue.com/ , Sursă Imagini: www.pixabay.com

smoothie

Smoothie cremos din fructul vieții: avocado

23 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

Smoothie Avocado – S-ar putea să fii înclinat să îl numești o legumă, datorită nuanței sale verzi și a coajei cu textura scoarței de copac, dar avocado-ul este un fruct datorită singurei semințe pe care o are. Știai asta? Un fruct este „ovarul maturat al unei flori”, potrivit University of California Agriculture and Resource Natural.
Avocado-ul este un adevărat tărâm de sănătate, fiind bogat în proteine, potasiu și este o sursă excelentă de fibre și grăsimi. El conține vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation și acizi grași omega 3, inclusiv fitonutrienți esențiali pentru gestionarea greutății sănătoase. Când vine vorba de împachetarea multor substanțe nutritive într-o singură hrană, avocado-ul este câștigător. Fiind bogat în acid oleic mononesaturat, un acid gras responsabil pentru o”inimă sănătoasă”, când este consumat cu moderație, acest tip de „grăsimi bune” pot reduce colesterolul rău.

AromaZen îți pune la dispoziție Smoothie-ul cremos cu avocado făcut prin extragerea sucului din fructe, astfel ele îşi menţin toate enzimele şi vitaminele. În plus, conține mere, valeriană, fulgi de ovăz și îl aromăm cu portocale și zeamă de lămâie. O adevărată explozie de gusturi delicioase pregătită să îți încânte papilele gustative și să te încarce cu energie!

Beneficii ale consumului de avocado:

  1. O sursă importantă de vitamina C și omega 3, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli precum Alzheimer sau a îmbătrânirii premature;
  2. Conține cantități mari de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor;
  3. Întărește sănătatea ochilor deoarece proprietățile lui pot absorbi razele ultraviolete ale soarelui și protejează astfel retina;
  4. Accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge, fiind o variantă potrivită pentru dietele de slăbit.

Fiind foarte consistent, îl recomandăm inclusiv la micul dejun deoarece reprezintă o modalitate ușoară de a adăuga alimentație valoroasă în dieta dumneavoastră!

Mănâncă pește și înoată în sănătate!

23 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

Pestele si beneficiile lui – Este arhicunoscută realitatea conform căreia, dacă mănânci pește de 2 ori pe săptămână, te vei simți mai energic, mai sănătos, vei da mai mult randament în activitățile zilnice și vei fi mai fericit! Astăzi îți venim în ajutor cu beneficii de pe urma consumului săptămânal de pește și rețete delicioase care îți satisfac palilele gustative!

  1. În urma a numeroase studii s-a constatat că persoanele care consumă aproximativ 2 grame pe săptămână de acizi grași omega-3 regăsiți în pește, reușesc să reducă cu mai mult de o treime șansele de a avea o afecțiune la inimă. Grăsimile omega-3 din pește protejează inima împotriva dezvoltării tulburărilor de ritm cardiac. Acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace, îmbunătățesc funcția vaselor sanguine și dozele mai mari scad trigliceridele și diminuează inflamația.
  2. De asemenea s-a demonstrat că grăsimile omega-3 din pește sunt importante pentru dezvoltarea optimă a creierului unui copil și a sistemului nervos. Întrucât conține un lanț lung de grăsimi omega-3 și este bogat în substanțe nutritive și vitamine cum ar fi vitamina D și seleniu, au un conținut ridicat de proteine și scăzut în grăsimi saturate.
  3. Consumul o dată sau de două ori pe săptămână, poate reduce instalarea depresiei, a bolii Alzheimer și alte afecțiuni cronice. Peștele și fructele de mare sunt deosebit de importante pentru sănătate: introducerea în dieta pe parcursul unei săptămâni a 60-90 grame de pește (somon, ton, hering, macrou, cod, ansoua sau sardine) poate reduce cu până la 36% riscul afecțiunilor enumerate mai sus.

Așa cum ți-am promis la începutul articolului, te invităm să alegi dintre preparatele AromaZen pe bază de pește! Oferim atenție maximă în momentul în care alegem peștele: ce specie, țara de proveniență, data expirării, și bineînțeles profilul vănzătorului.

Retete

Cod cu broccoli, sos de soia și ghimbir: conține cod, broccoli, sos de soia, ulei extravirgin de măsline aromat cu ghimbir, piper, sare de mare fără iod. Am ales codul deoarece este o sursă genială de acizi grași omega-3, vitamina B6, vitamina B12, vitamina D, acizi grași poli-nesaturați, seleniu, potasiu, niacina (scăde nivelul colesterolului rău), fosfor iar garnitura de broccoli vine cu o sursă foarte bună de vitamina C, vitamina K, folati, vitamina A și vitamina B6, mangan, calciu și fier. O porție conține 300 gr.

Farfalle cu ton: conține farfalle din grâu dur, ton, ou, roșii cherry, porumb, pătrunjel, sare de mare fără iod. Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu prezentă sub formă de „selenoneine” care reprezintă o formă mai puternică de antioxidant ce te protejează de radicalii liberi și care poate co-exista cu mercurul, scăzând influența acestuia asupra organismului. Tonul este bogat și în complexul de vitamine B, vitamina D, conține proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase, omega-3 și omega-6. Alături de farfalle din grâu dur, ou și porumb, ai în farfurie o porție sănătoasă și echilibrată de carbohidrați și proteine. Asezonăm cu roșii cheryy și pătrungel pentru un plus de gust și vitamine sănătoase. O altă variantă este Salată cu ton care conține salată verde, roșii cherry, ton, parmezan, sos de muștar, ulei de masline extravirgin, sare de mare și piper. Aici buchetul de gusturi delicioase este completat de salata verde, parmezanul și boabele de muștar. Pe lângă energie și putere de concentrare, te vei simți ușor și mulțumit. Ambele produse conțin câte 400 gr.

Salată cu somon și Pastele cu somon afumat sunt cele mai îndrăgite și comandate produse marca AromaZen datorită fineții și gustului deosebit al somonului. Somonul este sursă bogată de seleniu și acizi grași omega-3, substanțe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL). În plus, este redus riscul de formare a plăcilor, de apariție a afecțiunilor cardiovasculare și accidentului vascular cerebral. Salata cu somon conține valeriană, rucola, somon, roșii cherry, crutoane, ulei de masline extravirgin aromat cu ghimbir, sare de mare fără iod. Aici, ai parte de un aport însemnat de vitamine: A, C și K datorită rucolei. Pastele cu somon afumat conține paste din grâu dur, somon afumat, parmezan, smântână dulce, gălbenușul unui ou ecologic, sare de mare. Poți fi relaxat în privința ouălelor ecologice pe care le folosim deoarece deținem propria fermă de găini și ouă ecologice și suntem extrem de atenți în privința creșterii și bunăstării găinelor noastre. Ambele produse conține câte 400 gr.

Sperăm că acest articol ți-a făcut poftă să încerci una sau mai multe din rețetele noastre cu pește! Te invităm la sănătate!

seminte chia

Sămânța mică de Chia doboară pofta mare de dulce

08 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

Sămânța mică de Chia doboară pofta mare de dulce

Protagonista articolului de astăzi este gustoasa budincă de Chia, pe care o aromăm cu dulceață dietetică AromaZen, cu ciocolată neagră sau o preparăm simplă, fără lactoză. Inspirați de istoria glorioasă a semințelor de Chia și încântați de proprietățile nutriționale, te invităm să deguști acest desert, pe care îl livrăm cu drag, acasă sau la birou!

Semințele de Chia (Salbia hispanica) fac parte din familia mentei (Lamiaceae). Ele își încep călătoria în jurul lumii, pornind din antica Americă Centrală. Acestea au forma ovală, sunt de culoare gri, cu pete negre și albe, având un diametru de aproximativ 1 milimetru. Semințele sunt hidrofile, absorbind până la de 12 ori greutatea lor în lichid.

Maiașii și aztecii erau clienți fideli ai consumului zilnic de astfel de semințe, chiar înainte de a porni la vânătoare sau războaie. De ce? Datorită proprietăților curative impresionante: acizi grași Omega 3, proteine, antioxidanți, calciu, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, vitaminele din complexul B. Chiar dacă, la acea vreme, nu existau dovezi prin analize atât de amănunțite, exista certitudinea unei stări de sănătate zdravănă, constantă.

În zilele noastre, plusăm buchetul sănătății cu o gamă impresionantă de flavonoide și polifenoli anti-oxidanți, inclusiv quercetin, kaempferol, acid clorogenic și acid cafeic. Un simplu exemplu ar fi cantitatea triplată de antioxidanți față de cea oferită de consumul afinelor.

Enumerarea generoasă de mai sus se împletește perfect cu dulceața dietetică marca AromaZen sau ciocolata neagră cu un conținut de 80,90 % cacao, ambele variante fiind ideale pentru micul-dejun sau gustările din timpul zilei.

Dulceața noastră este creată din fructe bio, proaspete, de sezon, culese din grădina AromaZen sau alese de la partenerii noștri de încredere. Ciocolata neagră este procurată tot din surse sigure, a cărei etichetă de ingrediente este meticulos cercetată și aprobată de nutriționiștii dieteticieni cu care colaborăm.

Beneficii esențiale ale consumului de budincă cu semințe Chia:

seminte chia

  • Protejează ficatul și îmbunătățește funcționarea acestuia;
  • Reduce coagularea sângelui, scade colesterolul și tensiunea arterială;
  • Elimină procesul de oxidare al celulelor din organism, de neutralizare a radicalilor liberi și luptă împotriva îmbătrânirii premature;
  • Asigură senzația de sațietate mai mult timp și te ajută să slăbești în mod sănătos.

Ce poate fi mai liniștitor decât un moment dulce?

  • Sentimentul că știi ceea ce mănânci și te bucuri cu fiecare linguriță de sănătate curată;
  • Certitudinea alegerii unui produs bio, gătit cu produse locale și atent alese;
  • Mulțumirea că decizi să îți diversifici meniul zilnic iar papilele tale gustative sunt satisfăcute;
  • Exemplul celor mai puternice triburi ale istoriei lumii ca fundament al unui obicei de consum înțelept, curativ și diversificat!

Vă invităm la sănătate!

Surse informații și imagini: www.romedic.ro, www.pixabay.com

Cum să respectăm mesele principale ale zilei?

Cum să respectăm mesele principale ale zilei?

08 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

Cum să respectăm mesele principale ale zilei? – Știi deja că este benefic să consumi mese regulate pentru a-ți asigura ție și / sau familiei, energia necesară unei zile de școală / muncă. Mai știi și că frecventarea restaurantelor cântărește greu în bugetul lunar, mai ales dacă calitatea alimentelor și a modului de preparare pot fi puse sub semnul îngrijorării.

Dar când să găsești timp pentru a gândi 3 feluri de mâncare zilnice? De unde să alegi produse naturale și proaspete? Cum să pregătești meniuri optime și diversificate? La prima vedere, toate acestea cuprind:

  • drumul inițiatic / mersul la cumpărături;
  • căutarea printre raioane și rafturi și nădejdea că vei găsi ce îți trebuie;
  • statul la coadă pentru a plăti;
  • testarea răbdării din cauza traficului perpetuu;
  • gătirea propriu-zisă a felurilor de mâncare;
  • menținerea speranței că totul va ieși precum în rețeta aleasă (fără a pomeni transformarea bucătăriei într-un spațiu de joacă pentru acei adulți curajoși);
  • strângerea mesei cu nerăbdare etc.

Fără griji, AromaZen este mereu pregătită cu feluri de mâncare delicioase și livrate rapid acasă sau la birou!

Micul dejun

A lua micul – dejun este ca și cum ai realimenta mașina înainte de o călătorie lungă. Fără combustibil, nu vei merge prea departe. Proporția ideală diferă în funcție de kilogramele și vârsta ta, de mediul în care trăiești și sezon, de stilul de viață și de preferințele tale culinare. Organismul obține energie din carbohidrați, proteine ​​și grăsimi din surse animale sau vegetale. Câteva idei pentru micul dejun: ou fiert, pâine wassa şi salată de crudităţi (roşii, castraveţi, ardei etc.) sau un bol cu iaurt, fulgi de ovăz şi fructe proaspete.

Pranz

Un prânz echilibrat este esențial pentru a-ți menține capacitatea de concentrare pentru restul zilei și a preveni stările de oboseală. Se pot consuma carbohidraţi, de preferat integrali (pâine integrală, paste integrale, orez integral). Lucrurile sunt mai complexe în privința carbohidraților. Elementul de care se ține cont este indicele glicemic al alimentelor.  Acesta inseamna încărcătura de zahăr pe care o are un aliment și cantitatea de insulină care se secretă de către pancreas atunci când mănânci acel aliment. Prânzul este momentul optim pentru consumul de carne albă, slabă (pui, curcan, peşte) chiar şi vită, alături de legume sau orez, precum şi supe sau ciorbe.

Cina

Cina este specifică unei mese de seară mai ușoară, luată cu cel puţin 2-3 ore înainte de somn. Acest lucru se intampla din cauza faptului că alimentele trebuie să fie digerate până când intervine odihna de noapte. Se pot consuma legume fierte sau crude, carne ușoară, produse lactate şi este indicat să eviți carbohidraţii rafinaţi (dulciuri, prăjituri, produse de patiserie). Acest lucru se datorează faptului că seara nu mai ai nevoie de energia eliberată rapid de aceşti carbohidraţi iar organismul trebuie pregătit pentru repaos şi un somn liniștit.

Suntem siguri că aceste informații vin în ajutorul tău atunci când îți încrețești fruntea cu gândul la mâncare sănătoasă, variată și gustoasă! Te invităm să răsfoiești meniul AromaZen unde vei descoperi numeroase feluri de mâncare gândite chibzuit și gătite cu suflet, la un click și un telefon distanță!

Surse informare: www.romedic.ro, www.kisspng.com

apa cu lamaie si castraveti

De ce este important să ne hidratăm?

08 Nov 2018 fara comentarii AromaZen

De ce este important sa ne hidratăm? - Metaforic vorbind, ești un acvariu sub formă umană. Astfel, corpul necesita un flux continuu de lichide pentru a se menține energic, zdravăn și, bineînțeles, în viață. Henri Coandă spunea că secretul longevității e apa pe care o consumăm, așadar, hidratarea corectă este vitală. Beneficiile asupra corpului tău sunt plusate în momentul în care alegi să bei . AromaZen îți pune la dispoziție acest elixir al sănătății. Produsul este atent pregătit și livrat acasă sau la birou, sub cantitatea de 1 litru.

De ce apă cu ghimbir și lămâie?

Ghimbirul este o rădăcină binecunoscută în întreaga lume pentru proprietățile sale antiinflamatoare, iar consumul periodic face miracole pentru stomacul tău. Pe lângă faptul că îmbunătățește funcțiile digestive, are și un efect "termogen" care ajută la activarea metabolismului, făcându-l un arzător puternic caloric.
Lămâia poate fi percepută drept un medicament natural și indispensabil pentru a avea un organism sănătos. Conținutul bogat în vitamina C o transformă într-un antioxidant eficient care facilitează eliminarea toxinelor din organism, luptă împotriva retenției de lichide și contribuie la reducerea balonării abdominale.
Beneficii esențiale ale consumului de apă cu ghimbir și lămâie:
● Purifică sângele prin eliminarea toxinelor și luptă împotriva colesterolului rău (LDL);
● Întărește sistemul imunitar, previne afecțiunile respiratorii și ține la distanță infecțiile;
● Protejează pielea și o menține tânără și hidratată datorită amestecului bogat în vitamina C și antioxidanti;
● Stimulează funcționarea sistemului digestiv, combate indigestia, mișcarea lentă intestinală și retenția fluidelor.

De ce apă cu castraveți?apa cu lamaie

Castravetele este o plantă legumicolă folosită drept remediu terapeutic datorită faptului că 95-97% este format din apă, iar în restul de 3-5% înglobează o cantitate imensă din vitaminele B1și B2, vitamina C, iod si acid ascorbic. În plus, consumul de castraveți te îmbogățește cu zăcăminte de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, fier, siliciu, aluminiu, mangan, nichel, cupru, zinc și multe altele.
Beneficii esențiale ale consumului de apă cu castraveți:
● Întărește masa musculară datorită conținutului de siliciu - mineral necesar pentru a menține țesutul conjunctiv sănătos;
● Facilitează transportul de calciu în oase datorită minei de vitamina K;
● Protejează și stimulează sănătatea pielii, părului și a unghiilor datorită mixului fantastic de vitamine și minerale;
● Reîmprospătează respiraţia, vindecă gingiile şi ajută la menţinerea sănătăţii lor.
Ținând cont de proprietățile ghimbirului, lămâiei și ale castraveților, puteți fi siguri că amestecul celor două în apă este o formulă puternică de hidratare corectă și slăbire naturală. Indiferent dacă ești la birou sau acasă, echipa noastră este mereu pregătită să gătească cu drag și să livreze rapid, apă cu ghimbir și lămâie / apă cu castraveți!

Surse informații și imagini: www.romedic.ro , www.kisspng.com

Program Livrari: Luni - Vineri intre ore 8:00-15:00 - livrarea comenzilor se va face a doua zi, la ora specificata de dvs. Mulțumim pentru înțelegere! Inchide