Mănâncă pește și înoată în sănătate!

Pestele si beneficiile lui – Este arhicunoscută realitatea conform căreia, dacă mănânci pește de 2 ori pe săptămână, te vei simți mai energic, mai sănătos, vei da mai mult randament în activitățile zilnice și vei fi mai fericit! Astăzi îți venim în ajutor cu beneficii de pe urma consumului săptămânal de pește și rețete delicioase care îți satisfac palilele gustative!

  1. În urma a numeroase studii s-a constatat că persoanele care consumă aproximativ 2 grame pe săptămână de acizi grași omega-3 regăsiți în pește, reușesc să reducă cu mai mult de o treime șansele de a avea o afecțiune la inimă. Grăsimile omega-3 din pește protejează inima împotriva dezvoltării tulburărilor de ritm cardiac. Acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace, îmbunătățesc funcția vaselor sanguine și dozele mai mari scad trigliceridele și diminuează inflamația.
  2. De asemenea s-a demonstrat că grăsimile omega-3 din pește sunt importante pentru dezvoltarea optimă a creierului unui copil și a sistemului nervos. Întrucât conține un lanț lung de grăsimi omega-3 și este bogat în substanțe nutritive și vitamine cum ar fi vitamina D și seleniu, au un conținut ridicat de proteine și scăzut în grăsimi saturate.
  3. Consumul o dată sau de două ori pe săptămână, poate reduce instalarea depresiei, a bolii Alzheimer și alte afecțiuni cronice. Peștele și fructele de mare sunt deosebit de importante pentru sănătate: introducerea în dieta pe parcursul unei săptămâni a 60-90 grame de pește (somon, ton, hering, macrou, cod, ansoua sau sardine) poate reduce cu până la 36% riscul afecțiunilor enumerate mai sus.

Așa cum ți-am promis la începutul articolului, te invităm să alegi dintre preparatele AromaZen pe bază de pește! Oferim atenție maximă în momentul în care alegem peștele: ce specie, țara de proveniență, data expirării, și bineînțeles profilul vănzătorului.

Retete

Cod cu broccoli, sos de soia și ghimbir: conține cod, broccoli, sos de soia, ulei extravirgin de măsline aromat cu ghimbir, piper, sare de mare fără iod. Am ales codul deoarece este o sursă genială de acizi grași omega-3, vitamina B6, vitamina B12, vitamina D, acizi grași poli-nesaturați, seleniu, potasiu, niacina (scăde nivelul colesterolului rău), fosfor iar garnitura de broccoli vine cu o sursă foarte bună de vitamina C, vitamina K, folati, vitamina A și vitamina B6, mangan, calciu și fier. O porție conține 300 gr.

Farfalle cu ton: conține farfalle din grâu dur, ton, ou, roșii cherry, porumb, pătrunjel, sare de mare fără iod. Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu prezentă sub formă de „selenoneine” care reprezintă o formă mai puternică de antioxidant ce te protejează de radicalii liberi și care poate co-exista cu mercurul, scăzând influența acestuia asupra organismului. Tonul este bogat și în complexul de vitamine B, vitamina D, conține proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase, omega-3 și omega-6. Alături de farfalle din grâu dur, ou și porumb, ai în farfurie o porție sănătoasă și echilibrată de carbohidrați și proteine. Asezonăm cu roșii cheryy și pătrungel pentru un plus de gust și vitamine sănătoase. O altă variantă este Salată cu ton care conține salată verde, roșii cherry, ton, parmezan, sos de muștar, ulei de masline extravirgin, sare de mare și piper. Aici buchetul de gusturi delicioase este completat de salata verde, parmezanul și boabele de muștar. Pe lângă energie și putere de concentrare, te vei simți ușor și mulțumit. Ambele produse conțin câte 400 gr.

Salată cu somon și Pastele cu somon afumat sunt cele mai îndrăgite și comandate produse marca AromaZen datorită fineții și gustului deosebit al somonului. Somonul este sursă bogată de seleniu și acizi grași omega-3, substanțe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL). În plus, este redus riscul de formare a plăcilor, de apariție a afecțiunilor cardiovasculare și accidentului vascular cerebral. Salata cu somon conține valeriană, rucola, somon, roșii cherry, crutoane, ulei de masline extravirgin aromat cu ghimbir, sare de mare fără iod. Aici, ai parte de un aport însemnat de vitamine: A, C și K datorită rucolei. Pastele cu somon afumat conține paste din grâu dur, somon afumat, parmezan, smântână dulce, gălbenușul unui ou ecologic, sare de mare. Poți fi relaxat în privința ouălelor ecologice pe care le folosim deoarece deținem propria fermă de găini și ouă ecologice și suntem extrem de atenți în privința creșterii și bunăstării găinelor noastre. Ambele produse conține câte 400 gr.

Sperăm că acest articol ți-a făcut poftă să încerci una sau mai multe din rețetele noastre cu pește! Te invităm la sănătate!

Leave a Comment

Shopping Cart