AromaZen iti intareste imunitatea!

AromaZen îți întărește imunitatea!

AromaZen iti intareste imunitatea!

În prag de toamnă, organismul tău este supus mai multor schimbări de temperatură, mediu, fus orar și imunitatea are nevoie de o atenție extra din partea ta. Pentru acest lucru, îți venim în ajutor cu acele alimente-cheie prin care să te protejezi când frigul vâjâie la ușă. Printr-o alimentație bogată în proteine, vitamine și minerale, poți fi liniștit că vei avea o imunitate la 4 ace pregătită, fie acasă, la muncă sau pe stradă.

4 pasi de urmat

  1. Ajută-ți organismul să își păstreze temperatura corporală ideală și să își ia nutrienții esențiali prin consumul de ciorbițe și supe creme. Recomandăm zilnic să mănânci legume și leguminoase: morcov, praz, țelină, ceapă și usturoi.
  2. Oferă-ți o sursă inepuizabilă de antioxidanți, ajută-ți digestia și organismul în procesul de detoxifiere, cu ajutorul infuziile și ceaiurilor de plante. Diversifică aromele și încearcă diferite plante, sunt o alternativă recomandabilă care aduce beneficii considerabile asupra sănătății: lămâie, ghimbir, mentă, busuioc, codița-șoricelului, levănțică.
  3. Vitamina C este cea mai bună prietenă a organismului deoarece crește producţia de globule albe, cu rol de apărare a organismului împotriva infecţiilor, precum şi nivelul de interferon, anticorpi ce protejează împotriva infecţiilor şi bacteriilor. Surse excelente de vitamina C: lămâia, măceşele, cătina, ardeii iuţi, ardeii verzi, coacăzele, broccoli. Noi îți recomandăm să încerci o supă cremă cu broccoli delicioasă sau o porție de broccoli cu sos de soia și ghimbir ruptă din rai.
  4. Alimentele energizante îți ajută organismul să combată frigul, nu doar prin temperatura pe care o furnizează, ci și prin energie. În această categorie putem încadra glucidele cu absorbție lentă, cum ar fi legumele și orezul. Acestea oferă organismului energia necesară, alături de suficiente proteine, fibre și vitamine pentru a răzbi pe timpul unei zile friguroase.

Bonus: Zincul joacă un rol important în sistemul imunitar prin faptul că previne răceala, gripa şi alergiile. Pe lângă propietăţile antioxidante şi previnirea infecţiilor, are un rol deosebit în timpul febrei, când sistemul imunitar este suprasolicitat. Surse naturale pentru zinc sunt: germenii de grâu, seminţele de in, seminţele de dovleac, nucile.

Sperăm ca acest articol să îți fie de ajutor și să ai mai multă grijă de imunitatea ta, în timpul sezonului rece! Comandă acum un fel de mâncare genial și perfect pentru organismul tău, printr-un simplu click pe linkurile de mai sus sau te invităm să răsfoiești meniul AromaZen!

Sursă informații: www.romedic.ro

Leave a Comment

Shopping Cart