Amaranthul – Mancarea Zeilor

Amaranthul – Mancarea Zeilor

Supranumit “floarea nemuritoare și a frumuseții veșnice” de către poeți precum John Milton in “Paradise Lost” este o plantă medicinală cosmopolită, dar și o cereală foarte veche din America de Sud, folosită de azteci și incași.

Această cereală fără gluten a fost cultivată încă de acum 8000 de ani. Denumirea plantei provine din limba greacă unde “amaranthos” înseamnă cel care nu se va vesteji. In Grecia Antica era considerata o planta sacră, simbol al nemuririi.

 

Incepand cu anii ’70, amarath-ul a fost redescoperit ca planta benefica pentru sanatate. Pana in prezent, s-au descoperit peste 60 de specii variate, raspandite in zone tropicale precum India, Malaezia, Indonezia, China.

Amaranth-ul este una din putinele cereale ce contine si fitosteroli, ce reduc riscul dezvoltarii celulelor canceroase in organism si previn aparitia a numeroase boli grave. In ceea ce priveste imbatranirea prematura, consumul regulat de amaranth previne dezechilibrele metabolismului de calciu și fier, ce survin in mod normal la varst inaintata.

 

Amaranth-ul face parte din categoria supercerealelor, fiind unul din cele mai nutritive alimente cunoscute, avand o valoare proteica mai mare decat orezul, faina integrala de grau, ovazul sau secara.

De asemenea este bogat in lizina (proteina de inalta calitate), fibre, vitamina A, E, B, D, aminoacizi esentiali si minerale precum fier, magneziu, zinc, fosfor, cupru si mai ales mangan, dar si mai mult calciu decat alte cereale. Contine 16% proteine pure si este fără gluten.

Sursa: Vegis.ro

Ne găsești și pe:  Instagram    Facebook    WhatsApp

Leave a Comment

Shopping Cart